Esimene ''hoone''

   Esimene hoone, mille me Metsale püstitasime oli välikäimla. See oli esimene seetõttu, et oleks kus käia, kui häda suur. Tol ajal käisime krundil peamiselt võsa lõikamas või majasid prahist puhastamas ja oleks olnud päris tüütu iga häda peale kuhugi vetsu sõita või põõsa all kükitada.

   Välikäimla ehitamine käis kiirelt. Majakese ehitust alustasime laupäeval. Esimese asjana tõime rendist haagise ja läksime liiva otsima, et lastel oleks tegevust. Kuna oli laupäev, siis karjäärid olid kinni ja lõpuks saime liiva siit samast Klooga harjutusväljalt. See oli laste mobiilne liivakast, millega transportisime ka ehitusmaterjale ja tööriistu.







   Esmalt kaevasime piisavalt suure augu, siis tõime tuhaplokke lagunenud garaaži kõrvalt ja ladusime need ümber augu. Järgmisena ehitasime plokkidele välikäimla põhja ning edasi juba seinad ja katusetalad. Kõik käis väga kiirelt ja esimese päeva õhtuks oli raam valmis. Lapsed kusjuures püsisid ilusti oma liivakastis.


   Järgmisel päeval tulime tööd jätkama. Välikäimla raamile lõime peale hoovist leitud servamata lauad ja katuseks said jäätmejaamast toodud eterniidid. Siis järgnes juba hoone viimistlus. Majake sai nii seest kui väljast kaetud tõrvaõliga ja istumiskoha värvisime valgeks. Paigaldasime prilllaua ja oligi troon valmis!




Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mu koduke on ratastel....

Ratastel talu

3 aastat hiljem.....