Mu koduke on ratastel....

   Arvestades seda, et majad on meil siin amortiseerunud ja elama asuda nendesse ei oleks olnud nii kiirelt võimalik ja ka rahaliselt kulub sinna ikka meeletu summa, siis tuli leida lahendus. Ei tahtnud maksta suuri summasid üüri ja käia siin ainult nädalavahetustel. Saime ju ikkagi täitsa oma kodukoha ja, et asjad siin kiirelt liiguks, tuleb siin ikka kohapeal elada ka. Kodukoht oli aga kodu polnud, kuid me leidsime selle lahenduse. 



   Me ostsime endale aasta aega tagasi ratastel maja. Taaskord käis kogu otsustamine nagu välk ja pauk. Leidsime kuulutuse, läksime vaatama ja huvi ei pakkunud meile mitte see maja, mida vaatama läksime, vaid üks teine. Kahjuks aga teine maja oli lubatud kellegile teisele. Mõni päev hiljem helistas ratastel maja omanik ja ütles, et huvilistel polnud raha, et kui me soovime seda maja, siis võime osta. Meil lõid silmad särama: ''muidugi me tahame seda maja''.  Nüüd tuli leida raha ja selleks panime me oma Mitsubishi Pajero müüki ja see leidis ostja mõne päevaga. Niiet vähem kui nädalaga oli meil oma kodu olemas. Majake maksis 10500€ ja Pajero müüsime 11000€. Ja ei, peale seda me polnud jalamehed. Mu ema kolis Londonisse ja saime tema autoga sõita edaspidi(kuni see meie tee peal otsad andis ja me selle osta.ee's maha müüsime).





   Umbes aasta tagasi toodi meie majake meile hoovile. Transport maksis kusagil 260€. Oli saateauto ja oli suur auto, mille peal maja meie poole veeres. Leidsime majale koha, kus ta ehitusele ette ei jääks hiljem ja saigi see auto pealt maha lastud. 












   Nii kui maja oli ostetud ja paigaldatud, hakkas remont. Eks see maja oleks olnud elatav ka ilma remondita aga kuna oli teada, et siia jääme me mõneks aastaks ikka, siis tahtsime hubasemat kodu. Ahjaaa, see maja on mõeldud Inglismaal elamiseks, kus talve peaaegu, et polegi, seega tuli meil seda ikka korralikult soojustada ja seda me ka suvel tegime. Terve maja alune sai Kingspaniga soojustatud ja nüüd talve lõpus ma kiidaks seda plaati küll, põrandad on soojad. Terve maja seinad said 10cm peno aga seda peno, mis võrdub nagu 30cm villaga. Selline tihke ja kallim veidi kui tavaline peno. Maja seinad ei saanud Kingspani seetõttu, et seda ei olnud meil rohkem. Oleme me ju enamuse oma ehitusmaterjalist Soome ehitusjäätmete platsilt kokku tassinud. Niiet suures osas oleme nagu meie ka ökokad. Ikka kasutatud mööbel suures osas ja ehitusmaterjali oleme päästnud enne, kui see oleks kuhugi ahju visatud või maapinda matma hakatud. Eks tuba toa kaupa saan ma ka rääkida, mis on uus ja mis on teisel ringil. Ja ega kui see on ajutine elamine, siis ei saa ju siia matta ka hirmsaid varandusi. Nii me siis tassisime materjali kokku...
























Järgmises osas räägin meie kodukese sisemusest....
Lõpetuseks....
Millega mehed vabal ajal tegelevad!?


                                                                








Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Ratastel talu

3 aastat hiljem.....