Ratastel talu

 
   Kui küsitakse aadressi on veidi naljakas öelda, et see on talu. Siin on vanast talust alles vaid müürid ja nukker mälestus, et keegi suurte plaanidega selle koha aastal 1930 rajas. Aastal 2015 aga üks noor pere mõtles, et võiks ju taastada kogu selle kupatuse siin ja ehk isegi rohkem. Et asjad kiiremini liiguks ja aimu saada, kas see koht meile ikka sobib, tuleb siin kohapeal toimetada ja elada.
   Ainuke miinus siin elamisel on see, et meil ei ole elektrit ja see ajab vahel lausa närvi ja kv.ee'sse uusi talusid otsima, kus on elekter olemas. Elektrita elamine on kallis, väga kallis. Sa pead ostma kütust, generaatori, akud, inverteri jne. Antud hetkel on see kõik aga odavam valik kui liini vedamine, sest see maksab 68000€ ja päikesesüsteemide pakkumised on seal 20000-40000€. Hetkel saame hakkama ja küll tulevikus miskit välja mõtleme.


   Nagu ma eelnenud postituses mainisin, siis selleks, et siin elada oli meil vaja elukohta ja kiiresti. Elukoha me leidsime ja vedasime selle hoovile. Nimelt ostsime endale ratastel maja. Majake on 12m. pikk ja 3,7m. lai. Ehk siis maja oli umbes 44,4m², mis oli natuke vähe meie viieliikmelisele perele, seega ehitasime majale juurde ka 3x3m. esiku.
   Kui neid arve ja pere suurust vaadata, siis tundub see maja väike. Väljast vaadates tundub see maja veel eriti pisike aga sees on ruumi küll ja annaks veel midagi ümber ehitada, kui kuues liige perre tulema peaks. Majas on meil suur tuba avatud köögiga, vannituba-wc, tüdrukute magamistuba, vanemate ja väikevenna magamistuba, koridor, esik ja gaasibaloonikapp.
 
   Hakkame siis otsast pihta....

   Suur tuba...

   Suur tuba nägi meil välja siis selline. Seal oli suur diivan, mõned kapid ning nurgas gaasikamin. Põrandal oli vaip ja pistikud olid Inglismaa omad. Ja remont algas...


   Esimese asjana lammutasime välja selle gaasikamina ja suure diivani. Viskasime välja kõik kapid ja eemaldasime vaiba põrandalt. Põrandale läks laminaat ja selle alla mingisugune aluskate. Otsisime veel kõige odavamat laminaati, leisime 3,5€ ruutmeetrihinnaga ja nüüd tulemus käes, aastake elatud ja ega põrand ka enam nii korralik pole. Laminaadi alusmaterjal tuli Soomest koos muude materjalidega. Suure toa lagi sai valgeks värvitud, eelnevalt oli see juba kollakas-beežikas ja osa seinasid värvisin valgeks, osa tumepruuniks. Paigaldasime liistud, mis tulid ka Soomest.

    
                                                              
                                                                                
                                                                                
                                                                        


Lastele meeldis ja neil oli tegevust küll. Nii õues kui toas...


 

   Praegu näeb meie suur tuba välja selline. Kardinad on puudu aga nad on valmis, ma pole neid lihtsalt ette pannud veel! Kamina me ostsime, see on kahesüsteemne aga me seda hetkel radikate kütmiseks ei kasuta. Diivani ka ostsime Home4You kauplusest ja see oli hea odav (190€). Vaip on saadud ema käest, kummut ostetud Facebookist(50€), söögilauakomplekt saadud isa käest, kõrge kapp on isa kuuri alt, arvutilaud on Soomest ja ise korda tehtud. Teleka ostsime uue, kuna vana surises, talle ei meeldinud vist akude pealt töötamine.


                                                                           

                                                                           

                                                                 

                                                                 

                                                                 

                                                                          

                                                                          

  

  


   Ja ka Singeri õmblusmasina jalad said endale uue elu, tammest lauaplaadiga (ülejääk mu ema köögi ehituselt). Jalad leidis mees Soome ehitusjäätmete platsilt.

                                                                       

                                                                          


Köök...

   Köögist meil päris algseid pilte pole aga selline nägi ta välja üsna remondi alguses. Ja remont algas...

                                                                               


   Köögi seinad said uue värvi, nii valget kui tumepruuni. Köögikapid jätsime need samad, mis olid majas juba sees, lihtsalt värvisin need kriitvärviga valgeks ja ostsin mustad kapinupud ette. Köögimööbel sai uue töötasapinna ja Pinotexiga üle tehtud. Kööki ostsime eriti säästliku gaasipliidi ja külmkapi. Kohvimasin oli juba varasemalt olemas, röster kingiti, mikrouuni ostsime aga kasutust leiab see harva. Köök on väike aga samas midagi tegemata ei jää.

                                                                           

                                                                             


   Selline on meie köök hetkel. Pisike aga hubane. Ja gaasipliit on nii hea, gaasiahju ma ei kiida aga pliit on küll super.

                                                                       

                                                                       

                                                                       






Tüdrukute tuba...

   Tüdrukute tuba oli algselt umbes selline. Põrand on sellel pildil juba uus, muidu oli seal ka vaip maas. Selles pisikeses toas oli lausa 2 üheinimese voodit, mis me viskasime ära, kuna need olid vanad ja siis ei olnud seal toas üldse ruumi liikuda. Ja remont algas...
   Tüdrukute toas sai värvitud seinad nii valgeks kui roosaks. Paigaldatud sai uus põrand, mõned riiulid. Kogu riiulite materjal on taaskasutatud, välja arvatud riiulikandurid.
                                                                               

   Selline näeb nende tuba välja praegu aga natuke rohkem sassis muidugi!! Riiulite ehitusel taaskasutasime vana materjali, nari ostsin neile Facebookist (80€), kummuti ostsin Sõbralt Sõbrale kauplusest (35€) ja lihtsalt värvisin selle valgeks ja nupud roosaks. Samuti ostsin need armsad tikitud pildid Sõbralt Sõbrale kauplusest 10 sendiga ja võõpasin raamid üle sama roosaga, millega seinad. Lambanaha tüdrukud laenasid vennalt, venna sai selle vanatädilt kingituseks.

                                                                         

                                                                         

                                                                         

                                                                         

                                                                         

WC-vannituba...

   Sellest ruumist mul algseid pilte üldse polegi. Seinad olid sama beežid kui mujal ruumideski. Vannitoale polnud mul ostetud värvi, seega segasin üle jäänud tumehalli(meie magamistoast) ja valge kokku. Eks esimestel kordadel pesemas käies kartsin küll, et äkki jookseb seinalt maha, kuna pole vannitoale mõeldud aga siiani on kõik ilusti seinas püsinud. 



 Vannituba on hetkel selline. Kraanikauss on ehitusjäätmete hunnikust, samuti nagi. Vannile pandud puidust ümbris on ka taaskasutatud puidust, seda leidub veel ka esiku põrandal, esiku seinas ja meie maja liistude näol.




Ema, isa ja venna magamistuba...

   Meie magamistoast mul algseid pilte kahjuks väga pole. Meie magamistoas oli selle maja veel üks wc, mille me välja lõhkusime, et ruumi juurde saada ja meil pole kahte wc'd vaja ju. Nendel piltidel on remont juba alanud, põrand vahetatud ja wc välja lõhutud.


   Selline näeb meie magamistuba välja praegu. Voodi lasin mehel ehitada vanast puidust, mis ehitusjäätmete hunnikust toodud. Voodi all on kohvrid eelmise hooaja riiete ja jalanõudega, mis ootavad uuesti välja võtmist, et talveriided saaks kohvrisse puhkama minna. Mati voodi sai ostetud osta.ee'st ja see on antiik aga ta lammutas selle ära. Suvel võtan kätte ja teen korda voodi uuesti. Kardinate taga on riidekapp, alguses olid riidekapil ees peeglid aga kui mul siin kummitama hakkas, siis viskasin need välja. Ei teagi miks, tagantjärgi mõeldes tundub rumal.






Esik...

Algsed pildid esikust. Jah, seda polnudki!!!

   Aga edasi hakkas juba tulema... Uus on vaid boiler ja torud, kõik muu ehituseks on ehitusjäätmete hunnikust toodud.








   Selline näeb esik seest välja praegu. Pesumasin on isa vana masin, kuivati ostsime(120€), riiulid on taaskasutatud materjalidest. Boiler on uus(315€). Põrand on see sama puit, mis on ka seinas aga lihtsalt Pinotexiga üle tehtud. Seinad on üle värvitud niiskuskindlast vineerist ja lagi samuti. Esiku uks on ehitusjäätmete hulgast ja aknad saime isa käest.





Majast üldiselt...

Oli ta meil selline...


Aasta hiljem on selline...


   Ja sinna vahele jäigi siis katuse soojustamine ja viilkatuse ehitamine, esiku ehitamine, maja soojustamine külgedelt ja alt. Osa fassaadi on peale saadud, osa ootab oma aega veel. Fassaad on ka vanast puidust ehitatud. Varsti hakkame euroalustest terrassi ehitama ja kuna katusel on praegu kile, siis ka katust peale panema. Muidugi ei osta me kallist katust ja kas üldse ostame või hoopis saame selle jälle kusagilt, iial ei tea.





   See vana Polo oli meie generaator alguses, kui meil polnud veel generaatorit ja akulaadijat. Tänaseks päevaks on meil isegi päikesepaneelid. Niiet edeneb, edeneb...

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Mu koduke on ratastel....

3 aastat hiljem.....